Stronachie Highland Single Malt Scotch Whisky 10 Years

70cl
€ 55,55

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De Stronachie 10 years old is een Highlands single malt whisky gebotteld door A.D. Rattray. Stronachie zelf was een distilleerderij die van 1890 tot 1928 in productie was, gelegen in de Ochil Mountains in Perthshire. Het toenmalige Dewar Rattray, nu A.D. Rattray, was in die tijd de distributeur en besloot in 2004 het merk nieuw leven in te blazen. Ter gelegenheid van de 110e verjaardag van de originele fles uit 1904 werd op 16 mei 2014 deze tien jaar oude whisky geïntroduceerd. De whisky is een Benrinnes die volledig rijpte op sherry vaten en gebotteld is op 40%.
Zoetigheden openen in de neus: toffee, honing en gerst. Tevens zijn hints van heide, vanille en fruit aanwezig. In de mond komt het zachte en zoete van deze whisky op een smaakvolle wijze naar voren. Honing, chocolade, fruit en peper zijn allen aangenaam aanwezig. De afdronk is middellang, licht droog en kruidig.

Het domein

AD Rattray, opgericht in 1868, heeft als doel om de whisky liefhebber te verrassen met hun selectie van bijzondere malt whisky’s. Dit is terug te zien in het merkenportfolio, waaronder de Stronachie en Cask Islay. Ze zijn ook specialisten op het gebied van bottelen van ongebruikelijke en exclusieve vaten Schotse whisky, die onderdeel zijn van de AD Rattray Cask Collection.