Spier Discover Chenin Blanc Chardonnay 2017

Expressief wit
Zuid-Afrika
60% Chenin Blanc, 40% Chardonnay
Western Cape
2017
Salades met geitenkaas, pure visgerechten,...
75cl
€ 7,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze lekkere, frisse wijn komt uit de Westkaap op een 30 à 150 km van de oceaan. Deze wijn is samengesteld uit 60% Chenin Blanc en 40% Chardonnay. Aroma's van tropisch fruit en citrus. In de mond rijp tropisch fruit. Verrassend fris en speels. Om nu te drinken.


Het domein

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: