Sciare di Est Insolia 2018 - Antichi Vinai

Expressief wit
Italië
Insolia
Sicilia
4 maanden in inox cuves
2018
Ideale begeleider van diverse salades, gestoomde vis en jonge, harde kazen
75 cl
€ 10,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldere strogele kleur, met de gouden tinten die kenmerkend zijn voor deze zeer pure Siciliaanse druif. Intens fruitige neus met aroma's van rijpe appel, peren, zomerbloemen, met hints van verse kruiden en citrus. Soepel in de mond, met sappige zuren van geelgroen fruit, zoetige bloemige tonen en een vleugje verse kruiden. Ronde, frisse finale met een goede balans.

Het domein

Antichi Vinai produceert alleen inheemse Siciliaanse wijnen en Etna-druivensoorten. Een weldoordachte keuze om het karakter en de traditie van deze druivensoorten in stand te houden. Een bijzondere ervaring die de Gangemi familie in staat stelt om de meest geschikte teelt- en vinificatietechnieken te kiezen om de integriteit en de typiciteit van deze wijnen te behouden, zonder toe te geven aan de prikkels van de mode die hun authentieke karakter onvermijdelijk zouden verstoren. Antichi Vinai beheerst de kunst om elk glas te transformeren in een proeverij van de Siciliaanse cultuur en geschiedenis.

Heuvelachtige wijngaarden op 350 meter boven de zeespiegel in de wijk Santa Margherita del Belice in de provincie Agrigento. De druiven worden manueel geoogst in de eerste tien dagen van september en ondergaan een zachte persing gevolgd door temperatuur gecontroleerde fermentatie (18°C). Rijping gedurende een paar maanden in inox cuves.