Villa Chambre d'Amour 2019 - Lionel Osmin

Dessert
Frankrijk
80% Gros Manseng, Sauvignon Blanc
Sud-Ouest
2019
Ideaal als aperitief, maar ook bij foie gras, tapas, blauwe kazen,…
75cl
€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldergele kleur met gouden reflecties. Explosieve aroma’s van citrusvruchten dankzij de Sauvignon Blanc maar ook exotisch fruit - een vleugje ananas - en vanille. Sappig zoet wijntje met toch fijne zuurtjes op de achtergrond.


Het domein

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.

Om het aromatische potentieel van de druiven te behouden worden de druiven ’s nachts geoogst. Fermentatie onder temperatuurcontrole. Korte rijping van de wijn op de wijnmoer (fijne lies) gedurende 2 maanden.