Touraine 'Platine' 2018 - Domaine Gibault

Expressief wit
Frankrijk
Sauvignon Blanc
Loire
2018
Aperitief, asperges, mosselen, gemarineerde vis, Aziatische keuken, sushi,...
75cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Een rijke Sauvignon met aroma's van rijp fruit zoals mango en ananas. In de neus vertoont de Platine ook tekens van gedroogde vruchten en kruiden. Deze aroma's komen ook terug in de mond samen met een aangename rondheid.

Het domein

Pascal Gibault vormt al de derde generatie op het familiedomein. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Daniëlle en door zijn broer Bernard. Het domein is gelegen in het dorp Noyers sur Cher. De wijngaarden met een oppervlakte van ongeveer 18 hectare liggen langs de oevers van de Cher, in het hart van de appellatie.

De bodem waarop de sauvignon blanc is aangeplant bestaat uit zandgrond en is gelegen op hellingen die gericht zijn op zuiden en zuidwesten, ideaal voor een goede rijping van de druiven. De oogst geschiedt volledig met de hand en de druiven worden streng geselecteerd. Na de pluk volgt een lange vinificatie op lage temperatuur en daarna rust de wijn enkele maanden ‘sur lie’ (op zijn gist) om een zo karakteristiek mogelijk aroma en volheid in de wijn te verkrijgen.