Riesling 2018 - Maison Léon Baur

Fris, fruitig wit
Frankrijk
Riesling
Alsace
2018
Deze wijn is ideaal met choucroute, gebakken zeetong of gegrilde vis, schaal- en schelpdieren en wit vlees.
75cl
€ 11,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldere, lichtgele kleur. Bloemige en fruitige aroma's de doen denken aan citrusvruchten en perzik met minerale toetsen. Fris en elegant!
Een rijk en pittig mondgevoel met een originele smaakpersoonlijkheid. Een aanhoudende afdronk.


Het domein

Het wijnhuis Léon Baur, opgericht in 1738, wordt gerund door Jean-Louis Baur en zijn dochter Caroline. De wijnen uit de Elzas rijpen in de houten tonnen van de oude kelders die zich onder de wallen van het dorp bevinden. Het landgoed is echter gericht op vooruitgang, onder meer met hun roestvrijstalen vaten die thermisch worden gereguleerd voor vinificatie, een pneumatische wijnpers, een wijnbereidingsproces voor droge wijnen waarbij de typische kenmerken van de wijnen worden gerespecteerd.

Het wijnbouwwerk respecteert de grond en de wijnstok: er is een omgeploegde rij voor de beluchting van de grond, afgewisseld met een rij met gras erop om de minerale elementen optimaal te absorberen en de opbrengst beter te beheersen. "Seksuele fusie", een ecologisch middel om de ziekte van druivenwormen te bestrijden, wordt gebruikt wanneer de omgeving dit mogelijk maakt. In de zomer wordt de "groene" druivenoogst uitgevoerd en, indien nodig, worden de bladeren verdund.

Het oogsten gebeurt met de hand. Alle werkzaamheden in de wijngaard en in de kelder worden gedaan door de familie Baur met de hulp van een werknemer in loondienst die al 20 jaar met hen samenwerkt. De hele oogst wordt gebotteld en verkocht door het wijnhuis Léon Baur.