Château Fontarèche 'La Chapelle Mignard' 2018

Vol wit
Frankrijk
Roussanne, Grenache Blanc, Vermentino
Languedoc
Rijping op eikenhouten vaten
2018
Asperges, diverse soorten vis in saus, zeevruchten, zeetong, gerookte zalm, gambas, tajine van lam,...
75cl
€ 7,75

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De gekende Vieilles Vignes Blanc in een nieuw jasje. Grijsgouden kleur met groene reflecties. Genereuze neus van wit steenfruit en florale aroma's. Vol en fris in de mond. Op het witte fruit met gegrilde nuances en een lange, zachte finale.


Het domein

Fontarèche dat zijn naam ontleent uit het Latijnse 'fonte erecto', borrelende fontein, is een van de grote historische wijndomeinen uit de Languedoc. In de archieven van de bibliotheek van Narbonne is er sprake van de aanwezigheid van wijngaarden vanaf 1350.

Chateau Fontarèche is sinds 1682 eigendom van de familie Mignard. De afstammelingen van deze familie, de familie Lamy zijn momenteel nog steeds de eigenaars van het domein.

Het domein is gelegen in de Languedoc op enkele kilometer van Lézignan- Corbières. De wijngaarden vormen een perfect vierkant van 200 ha rondom de gebouwen. Hier liggen 160 ha aan geclassificieerde wijngaarden waarvan de helft AOP Corbières en de helft Vin de Pays. Het Canal du Midi, de middeleeuwse stad van Carcassonne, de burchten van de Kataren en de Middellandse Zee vormen een fabelachtig decor.

Met een grote verscheidenheid aan terroirs is er de mogelikheid om met veel verschillende cépages te werken.

Laat je verleiden door de geschiedenis!

Oude wijnranken. Rijping op eigen, fijne lies in nieuwe eikenhouten vaten met batonnage.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: