Cami Salie 2017 - Lionel Osmin

Expressief wit
Frankrijk
65% Petit Manseng, 35% Gros Manseng
Sud-Ouest
2017
Aanrader bij gerookte visgerechten als zalm, asperges met gerookte zalm, heilbot. Aanrader bij escargots, vis in saus, geitenkaas,…
75cl
€ 13,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldere kleur met gouden reflecties. Expressieve aroma’s van vanille, citrusfruit en perzik. Rond en sappig in de mond met een langdurige afdronk. Deze droge witte Jurançon is een echte aanrader!Het domein

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.

Handmatige oogst van de druiven in de maand oktober. Gecontroleerde fermentatie in thermo-tanks en een gedeelte op eiken vaten. De wijn wordt pas na 10 maanden rijping gebotteld.