Pouilly-Fuissé 'Les Perrières' 2016 - Château Vitallis

Vol wit
Frankrijk
Chardonnay
Bourgogne
2016
Mooie begeleider bij schelpdieren, vis, wit vlees en geitenkaas.
75cl
€ 23,30

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Strogeel - goudgeel van kleur. Dit is een volle harmonieuze wijn met een zachte houttoets van boter en marsepein die een mooie aanvulling biedt op de rijke aroma’s van fruit en bloemen.

Het domein

Het Château Vitallis, meer dan honderd jaar oud, is gelegen in de gemeente Fuissé, in het hart van de prestigieuze appellatie Pouilly-Fuissé. De Dutron familie is hier sinds 1835 wijnmaker van vader op zoon. In 2010 werd Denis Dutron, die sinds 1981 het landgoed van 16 hectare beheert, vergezeld door zijn zoon Maxime. Ze produceren er Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon-Fuissé en Mâcon Vinzelles met slechts één druivensoort: Chardonnay. De Dutron's zetten al hun expertise in zowel wijngaard als wijnmakerij in om wijnen van hoge kwaliteit te creëren die het terroir getrouw weerspiegelen. De talrijke medailles die Château Vitallis heeft verzameld zijn het bewijs van hun harde werk en de kwaliteit van de wijnen die ze produceren.

Les Perrières is gelegen op een zuidoostelijk gerichte helling in de gemeente Fuissé met een bodem bestaande uit kalk en klei. Cuvée 'Les Perrières' is voornamelijk het werk van de zoon Maxime. Manuele oogst, onmiddellijke persing en gisting in inox kuipen onder temperatuurcontrole. Een deel van de wijn wordt gerijpt op Franse barriques met regelmatige bâtonnage.