Follow us on:

Rully Rouge 2014 - Domaine Vincent Dureuil-Janthial

Soepel rood
Frankrijk
Pinot Noir
Bourgogne
18 maanden op eikenhouten vaten
2014
Fijne bereidingen van wit vlees, pluimwild en gevogelte.
75cl
€ 24,40

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De druiven zijn afkomstig van een 40 jaar oude wijngaard met een oppervlakte van 2,42 ha. Pure elegantie voor de Pinot Noir-liefhebber!


Les 50 plus Grands Domaines de Bourgogne, La Revue du Vin de France, Waarschijnlijk de beste wijnmaker van de Côte Chalonnaise


Vincent Dureuil must rate as one of Burgundy's great overachievers, demonstrating the quality that is possible in the Côte Chalonnaise, Robert Parker

Download: Export as PDF

Het domein

Dit Rully domein in het hart van Bourgogne, ligt in het verlengde van de beste bodems van de Côte de Beaune. Als zoveelste generatie van een wijnbouwersfamilie wordt de ervaring hier gebruikt om zeer zuivere wijnen te produceren met een open en uitgesproken persoonlijkheid.


Sinds 2001 worden hier geen herbicides meer gebruikt. Sinds 2009 wordt is het domein geclassificeerd als zijnde 'Organic'. Eco-vriendelijkheid is voor de huidige generatie wijnmakers erg belangrijk. Het werk in de wijngaarden verloopt volgens de maankalender en druiven worden pas bij volledige rijpheid manueel geplukt. De wijnen zijn dan ook strak, aantrekkelijk, elegant en met mooie frisse zuren en een levendige mineraliteit.


Druiven met de hand geselecteerd. 8 Dagen koude inweking. Ongeveer 18 maanden opvoeding op Franse eik waarvan 33% nieuw.