Follow us on:

Domaine Magellan Rouge 2015

Soepel rood
Frankrijk
55% Grenache Noir, 30% Syrah, 15% Carignan
Languedoc
2015
Wildgerechten, stoofsel, osso bucco, gegrilde vleesgerechten,...
75cl
Winespectator 90
€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Heldere robijnrode kleur met aroma's van rood en zwart fruit. Fruitige aanzet in de mond en met een mooie, elegante verfijning. Zachte, versmolten tannines. Verleidelijke wijn!


Download: Export as PDF

Het domein

Dit verhaal is er een van Bruno Lafon, Sylvie Legros en Nicolas Speranza, drie kleine Bourguignons die in het zuiden op avontuur trokken. Bruno Lafon is niet de minste. Als zoon van René Lafon, van het magische domein Comtes Lafon in Meursault, kreeg hij het wijnmaken met de paplepel ingegeven.


In 1999 vond Bruno het tijd om onder de vleugels van papa uit te gaan en een eigen avontuur op te starten. Na wat omzwervingen kwam hij terecht in het dorpje Magelas. Daar stootte hij op een verwaarloosd domein van 32ha. Hij overtuigde zijn schoonzus Sylvie Legros om mee in het avontuur te stappen en iets later werd 'Domaine Magellan' boven het doopvont gehouden. Een verwijzing naar het dorpje Magelas, maar ook een verwijzing naar de ontdekkings- en wereldreiziger Magellaan.


Van Bourgogne naar de Languedoc trekken, is inderdaad een wereldreis in wijntermen. In hun kielzog volgde Nicolas Speranza. Een agronoom met een hoop bagage en ervaring. Hij deed stages in een aantal topdomeinen in Bourgogne, in Chambolle-Musigny en Morey Saint Denis.


De Syrah, Carignan & Grenache Noir druiven worden handmatig geplukt met veel respect voor de natuur. Traditionele vinificatie zonder toevoeging van gist en deels in gebruikte Bourgognevaten, deels in cementen vaten.