Cair Cuvée 2016 - Dominio de Cair

Soepel rood
Spanje
85% Tempranillo, 15% Merlot
Castilla y Léon
12 maanden op eikenhouten vaten
2016
Allerlei Spaanse vlees- en stoofgerechten, tapas, wild, kazen,...
75 cl
€ 15,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Een diepe, volle en solide granaat. Intense neus met een goede balans tussen fruit en eik met nuances van ceder, leder en chocolade. Vlezig met zachte tannines en een ellenlange afdronk.


Het domein

Na het versterken van de twee wijnhuizen in Rioja (Bodegas Luis Cañas and Bodegas Amaren), start de familie Cañas een nieuw project in Ribera del Duero: CAIR. Na het succes van deze twee wijnhuizen in Rioja Alavesa, begint de familie deze nieuwe fase met energie, enthousiasme en de know-how die we van hen gewend zijn. 

Bodegas Dominio de Cair komt voort uit de persoonlijke uitdaging die Juan Luis Cañas aangaat om de hoogste kwaliteit van wijnen te ontwikkelen in een domein even prestigieus als Ribera del Duero zelf. Samen met zijn kompaan, business partner en zeer goede vriend Juan Jose Iribecampos willen ze dit ambitieuze project in goede banen leiden.

Om het met de woorden van Luis Cañas zelf te zeggen: "Wij gaan niet naar Ribera del Duero om één van de velen te zijn, maar om ons deel te doen in het grootser maken van de naam en om trots te zijn op ons werk. We startten niet met hoe het ons economisch zal beinvloeden, maar eerder om met plezier wijnen te maken die ons prikkelen. Met veel enthousiasme en zonder haast om het te bereiken. Wij zijn wijnmakers, dit is ons leven en we weten ook dat een prestigieuze wijn niet gemaakt is op twee dagen."

85% Tempranillo & 15% Merlot. Wijngaarden gelegen op hellingen met een hoogte van 800-950 meter. Manuele pluk. Selectie van de druiven met een dubbele sorteertafel. Vergisting in houten vaten en rijping in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Het gebruik van nieuwe technologiën en jarenlange ervaring garandeert wijnen van de hoogste kwaliteit.