Barbera d'Asti 'La Marescialla' 2015 - Agostino Pavia & Figli

Barbera
2015
Wild, rood vlees, kruidige stoofpotten,...
75cl
€ 22,30

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Aroma's van kruiden, fruit, hout, vanille en leder. Typische Barbera aroma's en vlezige smaken in de mond. Deze cuvée 'La Marescialla' is de topcuvée van dit fantastische huis.

Download: Export as PDF

Het domein

De geschiedenis van Agostino Pavia is altijd sterk gelinkt geweest aan de Asti regio. De filosofie van Giuseppe en Mauro Pavia is gestoeld op de kwaliteit van de Barbera druif en de verscheidenheid van dit welbekende terroir. In de jaren 80 werden de beste wijngaarden aangekocht voor het verbouwen van Barbera.

Het doel was de productie van echte terroirwijnen. Er worden verschillende soorten Barbera d'Asti geproduceerd door middel van selectie en opvoeding. Al snel volgden zowel erkenning als verscheidene onderscheidingen op prestigieuze beurzen zoals Vinitaly en Prowein. De 10 hectares aan - quasi uitsluitend Barbera - wijngaarden zijn allemaal eigendom en liggen in de gemeentes Agliano Terme en Montegrosso.

Er wordt op een eenvoudige - maar essentiële manier voor kwaliteitswijnen - gewerkt in de wijngaarden: de bodem dient de wijnstok te voeden. Dit concept is wel niet vanzelfsprekend, het geheim van de voeding zit in de kleiachtige bodem. In de kelder is de balans tussen technologie en traditie heel erg belangrijk. Temperatuurcontrole, langdurige maceratie, opvoeding in hout,...

Er wordt gewerkt aan zeer gebalanceerde wijnen met perfecte tannines. Donkere, granaatrode kleur.

'La Marescialla' wordt gevinifieerd van druiven zorgvuldig geselecteerd uit de oudste wijngaarden van het landgoed. Verfijnd door 12 maanden opvoeding in barriques.