Verruzzo di Monteverro 2016

Soepel rood
Italië
40% Merlot, 25% Cabernet Franc, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Toscana
9 maanden op eikenhouten vaten
2016
Heerlijk bij diverse vleesgerechten, tapas, grillades, gebraad, wild,…
75cl
€ 16,25

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Verruzzo, Italiaans voor klein everzwijn, maakt duidelijk deel uit van de familie Terra di Monteverro en Monteverro en deelt dezelfde genen. Deze blend weerspiegelt tegelijkertijd ook de Italiaanse wijntraditie van Sangiovese en belichaamt zo het terroir van de beste bodems van de Maremma. Het dynamische karakter van de belangrijkste druif in Italië wordt gecombineerd met de kracht en structuur van Cabernet Sauvignon, de aromaten van Cabernet Franc en de zachtheid van Merlot, allemaal verenigd in een rode wijn vol aroma's, Italiaans karakter en elegantie.


De cuvée 2016 met zijn glanzende granaatkleur en een vleugje paars biedt een heerlijke neus van rozenblaadjes, pruim, lavendel en wilde aardbeien. Fluweelachtige aanzet die evolueert naar smaken van rozenblaadjes en aardbeien, korrelige tannines in de finale met vleugjes kers en meloen. 

Download: Export as PDF

Het domein

In het zuiden van Toscane - de regio Maremma - bij het pittoreske dorpje Capalbio, ligt Monteverro. Deze regio is gekend voor zijn authenticiteit en traditie en wordt gekarakteriseerd door de nabijheid van de zee, het levensgenieten, een passie voor kunst en schoonheid alsook de harde labeur. 

Monteverro is het resultaat van heel veel passie. De passie voor het runnen van een exclusief wijndomein in Toscane komt voort uit een ongebreideld enthousiasme voor grote wijnen en de liefde voor de Maremma als regio en een performante instelling om dagelijks tot het uiterste te gaan. Het resultaat is sommige van de beste en uitzonderlijkste wijnen ter wereld. Dit is niet enkel te danken aan de geweldige ligging, de hellingen, de zeebries en de rotsige rode kleibodem maar ook de interne knowhow die dit domein uniek maken. De pure passie voor het maken van uitzonderlijke wijnen begint bij het plukken en persen van enkel de aller-allerbeste druiven en een buitengewone aandacht voor het fruit.
Hier beschouwt men het maken van wijn als een kunstvorm - men ziet het, riekt het, en proeft het. 

Het doel is het creëeren van buitengewone wijnen, een soort 'Premier Grand Cru van Toscane' met een kwaliteitsniveau dat enkel haalbaar is door het streven naar perfectie, door hard te werken en aandacht voor het kleinste detail. Vanuit deze instelling worden authentieke en vooral unieke wijnen gemaakt met handgeplukte druiven en van een uitzonderlijk terroir. Dit proef je in iedere slok. Een hypermoderne wijnmakerij en meticuleus werken tijdens het volledige productieproces zorgen voor een werkelijk unieke smaak.

Manuele oogst (eind augustus, begin september). Ieder lot wordt afzonderlijk gevinifieerd. 'Cluster pressing'. Natuurlijke fermentatie. Nadien 9 maanden rijping op Franse eiken vaten ( 3 a 4 jaar oud).