Verget Au Sud Viognier 2019

Expressief wit
Frankrijk
Viognier
Côtes du Rhône
2019
Leuke wijn bij de Aziatische keuken, sushi, tapas, gevogelte, carpaccio van dorade met limoen.
75 cl
€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Het parfum is uitbundig en geurt naar bloemen, acaciabloesem, honing, peer en abrikoos. De smaak is heerlijk fris en sappig, biedt een zacht zoete zweem van rijp fruit en een iets vette structuur. De afdronk is levendig en perfect in balans. Verrukkelijke viognier!

Het domein

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. ‘Overdreven’, vindt hijzelf,  ‘alle anderen zijn slechter.’  

In 1990 begint hij een voor die tijd zeer vooruitstrevend handelshuis: Maison Verget. Het kopen van most (het nog niet vergiste druivensap) is in de Bourgogne een oud gebruik, maar het instrueren van de boeren over hoe het land te bewerken en het oogsten van de druiven met eigen troepen op een door jezelf gekozen moment, was dat niet. Het wordt echter wel de sleutel tot succes voor Maison Verget. Vanaf het begin maakt dit handelshuis wijnen van een niveau dat maar weinig domeinen halen. Anno 2018 laat Guffens bij Maison Verget het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Maison Verget volledig beheerst.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: