Val du Baumier 2017 - Domaine Sainte Estelle

Soepel rood
Frankrijk
80% Syrah, 20% Grenache Noir
Roussillon
Opvoeding in inox cuves
2017
Perfecte begeleider van een lamsschotel
75cl
Gold Medal Berliner Wine Trophy 2018
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intense robijnrode kleur, met in de neus sterke aroma's van donkere bosvruchten, van rijpe bramen, zwarte kersen en een vleugje karamelsuikergoed. In de mond verleidt een dichte concentratie van fruittonen en een zijdeachtige tanninestructuur zich snel tot de tweede slok, maar ook het weelderige en toch sappige lichaam is erg bezielend. De verfijnde structuur en fruitconcentratie komt tot uiting in de zeer intense finale van edele chocolade en donkere bessen, die langzaam wegebt.
Download: Export as PDF

Het domein

Het wijnhuis Serre Romani werkt samen met Domaine Sainte Estelle, een project dat zich voornamelijk bezighoudt met de druivensoort Syrah. Zo produceert het huis heerlijke rode wijnen - die nu internationaal applaus ontvangen. 

Wijnstokken van meer dan 25 jaar oud en een sublieme schistbodem. Deze cuvée is samengesteld uit 80% Syrah en 20% Grenache (ook bekend als Grenache Noir). De wijnstokken groeien op leisteenbodems in de hoogwaardige Côtes Du Roussillon dorpen, de opbrengst is iets minder dan 40 hl / ha. Vinificatie en opvoeding gebeurt volledig in roestvrijstalen tanks.