Follow us on:

Tignanello 2015 - Antinori

Stevig rood
Italië
80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
Toscana
12 maanden op eikenhouten vaten
2015
Feestelijke gelegenheden, truffelgerechten, bistecca alla fiorentina
75cl
Winespectator 97, James Suckling 98
€ 85,25

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De Tignanello is een intens robijnrode wijn, met een heerlijke neus van donkerrijp fruit. In de mond fluweelzachte tannines, aroma's van rode vruchten gevolgd door getoaste en vanille smaken. Nog jong in de mond maar toch zeer uitnodigend om nu te drinken. Rijke en hartige nasmaak. Best te drinken voor 2030. De icoonwijn van Toscane!

Jaargang 2015 wordt laaiend enthousiast onthaald door Wine Spectator en James Suckling met absolute topscores!

Zie bij "domeinbeschrijving" een video van Wine Spectator waar James Suckling de wijn beschrijft in gezelschap van Piero Antinori (de eigenaar van Antinori Winery).

Download: Export as PDF

Het domein

Het Tenuta Tignanello domein bevindt zich tussen de Greve en Pesa rivier valleien in het hart van de Chianti Classico appellatie. Tussen de twee gehuchten van Montefiridolfi en Santa Maria a Macerata, 30 kilometer ten Zuiden van Firenze. Op deze 127 hectare wijngaard drukt de familie Antinori, meer dan waar dan ook, zijn principes en werkfilosofie uit: traditie en moderniteit in de wijnen samenbrengen en die strikt en authentiek met hun gebieden van oorsprong verbonden zijn. Solaia en Tignanello, de iconische wijnen van het domein, worden door de internationale pers bekroond tot "een van de meest invloedrijke wijnen in de Italiaanse wijnbouw geschiedenis" en zijn een constant symbool voor de Antinori familie van een doorlopende uitdaging, één gedreven door pure passie.

Deze Super Tuscan is gemaakt van 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc druiven.Het gistingsproces van deze volle wijn geschiedde voor een periode van 7 dagen (Sangiovese) onder een temperatuur van 25Cº. Het gistingsproces van de beide Cabernet druivensoorten duurde 5 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedde gedeeltelijk in houten vaten en gedeeltelijk in nieuwe Frans eiken barriques. Eind november werd de blend met de drie druivensoorten gemaakt waarna de verdere rijping voor 12 maanden werd voortgezet in Frans eiken barriques. Vervolgens werd de wijn gebotteld en werd het rijpinsproces, voor een periode van 12 maanden, vervolgd op de fles in de kelders van het domein.