Follow us on:

Tesselae Chardonnay 2017 - Domaine Lafage

Expressief wit
Frankrijk
Chardonnay
Languedoc
2017
Vis in boter of lichte roomsausen, zeetong, langoustines,…
75cl
€ 10,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Mediumvolle wijn. Een frisse, krokante en eveneens bloemige Chardonnay die u ongetwijfeld zal doen wegdromen. Dit is een Chardonnay met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.


Download: Export as PDF

Het domein

Het geheim van Domaine Lafage is de zoektocht naar krokant fruit bij de samenstelling van hun terroirs. Daar waar de druiven op een natuurlijke manier het best rijpen, daar wilden Jean Marc en Eliane hun wijngaarden planten.

Dit koppel was gedurende 10 jaar consultant voor domeinen in Australië en Zuid-Amerika. In 1996 richtten ze hun wijnbedrijf op rond de 15de eeuwse Mas de Miraflors, op de Route des Vignes tussen Perpignan en de Middellandse Zee.

De wijngaarden kunnen opgedeeld worden in drie zones: de leisteen terroir van de vallei van Agly naar Maury, de zeeterrassen tussen Canet en Cabestany, en op de flanken van rode galet steen voor de frisse en lichte rosé wijnen en de citrusstyle witte wijnen.

Dicht bij de Spaanse grens op een hoogte van 400 meter met een ondergrond vol leisteen, en door middel van lage rendementen worden schitterende fruity driven wijnen gemaakt.

Koude maceratie van het sap van de eerste persing. 70% van de wijn rijpt in roestvrij staal omwille van de fraîcheur in de wijn. 30% van de wijn rijpt gedurende één jaar in Bourgogne barriques. Wijn rijpt gedurende drie maanden op zijn eigen fijne lies.