Terra di Monteverro 2016

Stevig rood
Italië
40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc, 15% Merlot, 5% Petit Verdot
Toscana
20 maanden op eikenhouten vaten
2016
Fijnste bereidingen van de edelste vleessoorten al dan niet met rode wijnsaus en/of truffels bereid.
75 cl
Robert Parker 93, James Suckling 93
€ 40,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Terra di Monteverro profiteert van dezelfde zorg en aandacht voor detail als de Monteverro "Premier Cru". Het is een cuvée samengesteld uit dezelfde druivensoorten als Monteverro en heeft dezelfde kenmerken. Het bezit alle kwaliteiten van ons prachtige terroir en onderscheidt zich door aantrekkelijk benaderbaar te zijn, met een indrukwekkende structuur, harmonie en intensiteit.

De cuvée 2015 heeft een donkere kersachtige kleur met accenten van robijn op de rand. Een overweldigende neus van rood fruit zoals framboos, vleugjes zongedroogde tomaat, eucalyptus en toetsen van cassis, bosbessen en sigarenkist. Een fluweelzachte en frisse aanzet evolueert naar gestructureerde tannines met smaken van kersen, pruimen, cassis en verse tabak.


Het domein

In het zuiden van Toscane - de regio Maremma - bij het pittoreske dorpje Capalbio, ligt Monteverro. Deze regio is gekend voor zijn authenticiteit en traditie en wordt gekarakteriseerd door de nabijheid van de zee, het levensgenieten, een passie voor kunst en schoonheid alsook de harde labeur. 

Monteverro is het resultaat van heel veel passie. De passie voor het runnen van een exclusief wijndomein in Toscane komt voort uit een ongebreideld enthousiasme voor grote wijnen en de liefde voor de Maremma als regio en een performante instelling om dagelijks tot het uiterste te gaan. Het resultaat is sommige van de beste en uitzonderlijkste wijnen ter wereld. Dit is niet enkel te danken aan de geweldige ligging, de hellingen, de zeebries en de rotsige rode kleibodem maar ook de interne knowhow die dit domein uniek maken. De pure passie voor het maken van uitzonderlijke wijnen begint bij het plukken en persen van enkel de aller-allerbeste druiven en een buitengewone aandacht voor het fruit.
Hier beschouwt men het maken van wijn als een kunstvorm - men ziet het, riekt het, en proeft het. 

Het doel is het creëeren van buitengewone wijnen, een soort 'Premier Grand Cru van Toscane' met een kwaliteitsniveau dat enkel haalbaar is door het streven naar perfectie, door hard te werken en aandacht voor het kleinste detail. Vanuit deze instelling worden authentieke en vooral unieke wijnen gemaakt met handgeplukte druiven en van een uitzonderlijk terroir. Dit proef je in iedere slok. Een hypermoderne wijnmakerij en meticuleus werken tijdens het volledige productieproces zorgen voor een werkelijk unieke smaak.

Manuele oogst (eind augustus, begin september). Ieder lot wordt afzonderlijk gevinifieerd. Natuurlijke fermentatie in inox en vat. Handmatige push downs. Rijping gedurende 20 maanden in Franse eikenhouten vaten waarvan 60% nieuwe eik.