Tavel - Château d'Aquéria 2017

Rosé
Frankrijk
52% Grenache Noir, 12% Syrah, 11% Mouvèdre, 9% Cinsault, 9% Clairette, 6% Bourboulenc, 2% Picpoul
Côtes du Rhône
-
2017
Deze wijn is uitstekend als aperitief, als terraswijn, bij de Aziatische gerechten, gazpacho, koude salades en allerlei pasta’s.
75cl
€ 12,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn heeft een intense rosékleur. In de neus zijn er aroma’s van klein rood fruit zoals bosaardbei, framboos en rode bessen. In de mond is de wijn fris en aangenaam met een mooie balans tussen het rood klein fruit en de aciditeit.

Download: Export as PDF

Het domein

Veel mensen beschouwen de uit de Rhônestreek afkomstige `Tavel' als de beste rosé van Frankrijk. De plaatselijke wijnbouwerscoöperatie is het daar natuurlijk volmondig mee eens. Op het dak van het gebouw staat in koeien van letters en zonder enig tekort aan zelfvertrouwen `Tavel, 1er rosé de France'! Tavel ligt zo'n 30 kilometer van Avignon en Châteauneuf-Du-Pâpe.  In 1919 verwerft Jean Olivier het oude domein van de graven d'Aquéria met een 18e-eeuws kasteel en bijbehorend park in Franse stijl. Zijn schoonzoon Paul de Bez herstructureert de volledige wijngaard, 61 hectare uit één stuk, vandaag geleid door zijn kleinzonen Vincent en Bruno. Een vaste waarde in Lirac en Tavel. 

Alle druivensoorten worden apart gevinifieerd. Er is eerst een korte schilmaceratie voor de extractie van de kleur, daarna ondergaan de druiven de alcoholische fermentaie in roestvrije temperatuurgecontroleerde cuves.