winkelwagen - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Bas Armagnac

Château de Laubade is ontstaan in 1870 en omvat op dit moment maar liefst 260ha. Het is gelegen in Sorbets d'Armagnac, in het hart van de edelste ruimte van de benaming: de Bas-Armagnac. Vandaag is reeds de derde generatie actief betrokken bij de zoektocht naar de perfectie en uitmuntendheid van de Armagnac.

Maar wat is nu het verschil tussen Cognac en Armagnac?

Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan Cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities. Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%. Bij armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in armagnac dus groter. Beide worden gerijpt op eikenhouten vaten. Ook de druiven voor het maken van armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA). De Armagnacstreek is onderverdeeld in Bas-Armagnac Armagnac-Ténarèze Haut-Armagnac en ligt verspreid over drie departementen de Gers, Lot-et-Garonne en de Landes alleen in dit gebied geoogste druiven mogen worden gedistilleerd tot armagnac. Dit gebied valt samen met de Côtes de Gascogne. De gehele AOC bestaat uit wijngaarden met een gezamenlijke omvang van 15.000 hectare. (http://nl.wikipedia.org)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina
Stel een Aflopende Directie in
per pagina

--> © Wijnhuis Christiaens NV - Ijzerbron 18 3700 Tongeren - BTW BE 0434-654-327 - Tel: 012/23.17.42 - Fax: 012/39.11.73 - BME | E-Commerce - E-Fulfilment