TALISKER Single Malt Scotch Whisky Port Ruighe

70cl
€ 47,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Er zijn niet veel whisky's die hun herkomst zo goed uitdragen als Talisker. Deze malt whisky is dubbelgerijpt in portvaten als een toost op de Schotse handelaren die de ruwe zeeën trotseerden en een essentiële bijdrage leverden aan de oprichting van de porthandel. Port Ruighe, uitgesproken als 'Portree', is de Gaelische benaming van de ooit bruisende havenstad van Skye.

De portsmaak in de afdronk combineert het krachtige, ziltige karakter van Talisker met de zoete tonen van rood fruit, voor een voortreffelijke smaakbeleving. Iedere slok heeft de zoete rokerigheid van houtvuur en de volle fruitigheid van rijpe pruimen. Deze single malt met een medium body heeft een rokerige, zoute smaak. Pittige peper gaat al snel over in een turfachtig aroma, terwijl een romige rokerigheid zich vermengt met kruiden en donker fruit. De afdronk is lang, gedenkwaardig en mondvullend. Aantrekkelijk op de tong met intense cacao en rokerige droogheid. Talisker Port Ruighe dient puur gedronken te worden.


Het domein

Talisker is een Schotse single malt island whisky, afkomstig van het eiland Skye. Het wordt geproduceerd door de gelijknamige distilleerderij in Carbost. Skye, het huis van Talisker, is ruig, winderig, een plaats van uitersten. Talisker geeft de sfeer van zijn eilandhuis perfect weer. Barstend van de beroemde zoete rokerigheid, zijn er verrassende subtiele tonen van zwarte peper, en toch afgerond met een zachte afdronk: Talisker is een heerlijke tegenstrijdigheid.