LAGAVULIN Islay Single Malt Scotch Whisky -The Distillers Edition 2001-2017

70cl
€ 89,80

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

ONTDEK DE SMAAK VAN DE DISTILLERS EDITIONS
De Distillers Edition, een jaarlijkse uitgave van gelimiteerde hoeveelheden waarin elk van de zeven malts voor de tweede keer gerijpt is in een ander type houten vat. Elk vat heeft zijn eigen kenmerken om iets unieks mee te geven aan deze malts. Zeven van onze beste Single Malt Scotch Whisky’s. Uit elke regio in Schotland met hun eigen stijl van produceren, waarbij gebruik wordt gemaakt van vaardigheden en kennis die gedurende vele jaren alleen maar zijn verbeterd.

16 jaar oude Lagavulin dubbelgerijpt in houten ex-bodega-Pedro Ximenez- vaten voor een intense, rozijnachtige zoetheid, die mooi past bij de rokerige kracht van de normale Lagavulin.
Een bijzonder aangename malt en winnaar van meer prestigieuze awards dan zijn soortgenoten.

Het domein

Lagavulin is een van de meest rookachtige en intense whisky's ter wereld. En het heeft nog meer rijkdom te bieden door diepe zoetheid en noten van gedroogd fruit. Door kenners en experts gerespecteerd en bekend als 'de koning van Islay'.
De Lagavullin-distilleerderij, gelegen op een romantische locatie op het eiland Islay, heeft uitzicht op Dunyvaig Castle.