OBAN Highland Single Malt Scotch Whisky - The Distillers Edition 2005-2019

70cl
€ 76,70

Beschikbaarheid: Uit voorraad


De wijn

ONTDEK DE SMAAK VAN DE DISTILLERS EDITIONS
Niemand van ons kan hun perfectie verbeteren. Maar wel kunnen we bepaalde aspecten van hun karakter verbeteren door ze te laten rijpen in verschillende houten vaten. Een goed voorbeeld daarvan is The Distillers Edition, een jaarlijkse release in beperkte hoeveelheden. Elk van de zeven fijne malts wordt twee keer gerijpt in een andere soort eikenhouten vat. Ze worden uitgekozen om de kenmerken aan te vullen van die ene gerijpte whisky, en geen andere.

14 jaar oude Oban dubbelgerijpt in houten ex-bodega-Montilla Fino-vaten voor een volle fruitigheid en maritieme smaken die de frisse, zoete aroma’s en smaken van de regular release in een explosieve, rijke en diepe expressie van de Oban mooi aanvullen.


Het domein

Oban Single Malt is een Highland single malt whisky, geproduceerd in de Oban Distillery in Oban, Schotland.

De distilleerderij is in 1794 opgericht door de broers John en Hugh Stevenson. De Oban Distillery geldt als een van de kleinste distilleerderijen in Schotland. Het is diverse malen verkocht en is tegenwoordig onderdeel van Diageo.

Het bekendste product van de distilleerderij is de 14 jaar oude single malt, welke onderdeel uitmaakt van de Classic Malts of Scotland. Deze single malt is in 1988 op de markt gebracht.