Collectivum XXVIII Special Release 2017

70cl
€ 180,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Er was nogal wat lawaai toen Diageo aankondigde dat zijn serie Special Releases 2017 voor het eerst een blended malt zou bevatten. Gelukkig maakt Collectivum XXVIII de hype waar. De uitdrukking omvat niet alleen malt van elke operationele Diageo-distilleerderij *, het is ook echt heel mooi. Het is de enige blend in zijn soort die ooit is uitgebracht, en met 57,3% alc. heeft het een behoorlijke (smakelijke) punch.
Neus: zoet, kruidig en fruitig met invloeden van toffee, vanille en munt. Smaak: zowel zoet als bitter, waarbij de smaken goed in balans zijn. Noten, kruiden en citrus komen aanbod. Door het toevoegen van water openen meer notities zich, zoals chocolade, room en kruidnagel.

* Er zijn er 28. We hebben ze geteld: Auchroisk, Benrinnes, Blair Athol, Caol Ila, Cardhu, Clynelish, Cragganmore, Dailuaine, Dalwhinnie, Dufftown, Glendullan, Glen Elgin, Glenkinchie, Glenlossie, Glen Ord, Glen Spey, Inchgower, Knockando, Lagavulin , Linkwood, Mannochmore, Mortlach, Oban, Roseisle, Royal Lochnagar, Strathmill, Talisker en Teaninich.

Het domein

-