Porto Portal da Azenha 30 Years

Portugal
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca
Douro
30 jaar op eikenhouten vaten
Blauwe kazen, ganzenlever, belegen kazen, chocolade,...
70cl
€ 62,80

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Fruitig aroma met smaaktoetsen van noten en karamel, uitstekende smaakeigenschappen! Hij is zijdezacht, met de complexe en delicate smaak van droge vruchten.Het domein

Portal da Azenha is het wijndomein van de Belg Roland Heelen met 60 hectare eigen wijngaarden en een sterk team van oenologen en wijnmakers. Port wijnen maakt Roland samen met de Portugese kenner Miguel Braga, eigenaar van de Quinta do Mourão. Evenwicht tussen zoet, zuur en alcohol zijn essentieel, een vaardigheid die Portal d’Azenha tot in detail beheerst.

Deze porto is afkomstig van de beste druivenstokken van de 'Région Délimitée du Douro' en wordt gemaakt en gebotteld volgens traditionele methode. De oogst vindt plaats tussen begin september en eind oktober. Persing en gisting in eiken vaten. De most (de latere port) ondergaat een gistingsproces maar dit proces wordt gestopt door toevoeging van brandewijn van 77% vol wanneer de gewenste zoetheid bereikt wordt. Verouderen van de wijn in vaten gedurende een periode van 30 jaar waarna de wijn gescheiden wordt van het bezinksel.