Calvados

Jean-Roger Groult is een van de beste distilleerders in de Calvados-regio. Zijn domaine, "Clos de la Hurvanière", is een mooie boerderij gelegen in de heuvels van de Pays d'Auge, in St Cyr du Ronceray. Het is een familiebedrijf van acht generaties.

Groult heeft 23 hectare van boomgaarden, beplant met meer dan 5600 appelbomen, met 50 verschillende soorten appelen die toegestaan zijn in Pays d'Auge voor de productie van Calvados: onder hen, Bedan, Noël des Champs (zoete appels), Antoinette, Frequin Rouge (bitter appels), Bisquet, Moulin à Vent (bitterzoete appels), Rambaud, René Martin (zure appels). De appels rijpen op verschillende tijdstippen en worden geoogst vanaf het einde van September tot half December

Groult gelooft niet in een Vintage-Calvados (Calvados van 1 jaar), maar liever in het mengen van verschillende jaren. Hij gebruikt alleen zeer oude Limousin eiken vaten (de meeste zijn meer dan 100 jaar oud). 

Groult maakt gebruik van een solera systeem voor de veroudering van de Calvados. Door deze methode zijn de vaten zijn nooit helemaal leeg. bvb. de Calvados Réserve 3 jaar wordt gemengd met Calvados van 6 tot en met 7 jaar om op die manier een consistente stijl behouden. 

Stel een Aflopende Directie in

8 Artikel(en)

Calvados Roger Groult Réserve 3 ans
Calvados Roger Groult 8 Ans d'Age
Calvados Roger Groult 12 Ans d'Age
Calvados Roger Groult Age d'Or
Calvados Roger Groult Doyen d'Age
Calvados Roger Groult Réserve Ancestrale

Stel een Aflopende Directie in

8 Artikel(en)