Follow us on:

Special Blend Reserva 2013 - Bodega del Fin del Mundo

Stevig rood
Argentinië
40% Cabernet Sauvignon, 40% Malbec, 20% Merlot
Patagonia
15 maanden op Franse eikenhouten vaten
2013
Super bij gegrild of gebakken rood vlees, bereidingen met truffel en ganzenlever zoals tournedos Rossini en wild.
75cl
Robert Parker 91, James Suckling 90
€ 26,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Diepe robijnrode kleur met aroma's van zwart fruit - met bosbessen op kop, zoethout, kruiden en vanille. Gedomineerd door de Cabernet Sauvignon en Malbec en neigend naar Bordeauxstijl met rijpe maar presente tannines. Wat een elegantie!


Van de hand van Michel Rolland.


 


Download: Export as PDF

Het domein

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.


870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.


De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.


Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.


Deze cuvée wordt enkel en alleen in uitzonderlijke oogstjaren geproduceerd en met enkel de allerbeste druiven. 15 Maanden rijping in Franse eikenhouten vaten.