Skok Sauvignon Blanc 2018

Expressief wit
Italië
Sauvignon Blanc
Friuli
2018
Heerlijk bij al het lekkers uit de zee
75cl
€ 13,15

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dit is een heerlijk ingetogen Sauvignon Blanc die intens en discreet tegelijkertijd is. Mineraliteit is het sleutelwoord van deze wijn. Een mooie structuur met een sterk maar elegant en verfijnd boeket van witte perzik, abrikoos, brandnetel en wat florale toetsen. Een zeer intrigerende neus. 


Het domein

De Collio staat bekend als één van de beste witte wijngebieden van Italië. 2/3de Van de productie van Skok is wit. Witte druivenvariëteiten zijn hier Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Friulano gebotteld onder de naam Zabura.

Het gebied ligt in Noord-Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië in het noorden. Venetië en de Adriatische zee vormen de zuidgrens. De uitlopers van de Alpen met mineralige ondergrond. Vanuit de lucht zie je enkel groene landschappen vol met druivenstokken. Een uitzonderlijke ligging met uitzonderlijke terroirs.

De dichtheid van de wijngaarden op het landgoed Skok varieert van 4.100 tot 5.500 planten per hectare, met een gemiddelde productie per hectare tussen de 50 en 55 hectoliter. Manuele pluk van de druiven met een strenge selectie. De druiven ondergaan een zeer zachte persing. Vinificatie en verdere veroudering op inox cuves. Gedurende een ruime tijd rijping “sur lie”.