Sablet 9MG 2016 - Domaine des Espiers

Stevig rood
Frankrijk
80% Grenache Noir, 20% Syrah
Côtes du Rhône
2016
Kruidige stoofpotten, grillades, wild, rood vlees, duif, bbq,...
75cl

Normale prijs: € 15,65

Special Price € 12,10

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intens robijnrode kleur. Een rijk en complex boeket van fruit en kruiden, een vlezig mondgevoel met mooi versmolten tannines. Lange en aanhoudende afdronk! 

100% Biologische wijn

Download: Export as PDF

Het domein

Domaine des Espiers ligt in het hart van de Vaucluse tussen de oevers van de Ouvèze enerzijds en de oevers van de Dentelles de Montmirail anderzijds. Opgericht door Philippe Cartoux in 1989, worden op de 9.5ha verschillende AOC's geproduceerd zoals Côte du Rhône (4ha), Sablet (2.5ha) en Gigondas (3ha) op biologische wijze.

Lage rendementen, hoge densiteit van de stokken, manuele ontbladering en groene oogst zorgen voor robuuste, smakelijke maar ook complexe en verfijnde wijnen.

Deze biologische wijnen worden gekarateriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding, maar met respect voor het terroir.

Traditionele vinificatie (zonder ontstelen) met een warme maceratie om zoveel mogelijk fruit te bekomen. Lagering in betonnen kuipen gedurende 8 tot 10 maanden.