S38 Los Lingues Single Block 2016 - Casa Silva

Soepel rood
Chili
Cabernet Sauvignon
Colchagua Valley
14 maanden op eikenhouten vaten
2016
Perfect bij gegrild rood vlees, pasta in rode saus en bij diverse kaassoorten.
75cl
Chilean Winery of the Year
€ 23,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Pure Cabernet Sauvignon met een diepe, robijnrode kleur en een zeer aantrekkelijke neus met tonen van rood fruit en specerijen. Deze wijn heeft een krachtige intrede met zijdeachtige tannines en een evenwichtige zuurtegraad hetgeen resulteert in een aangenaam mondgevoel. De elegante, aanhoudende finale zal u vast en zeker charmeren.





Download: Export as PDF

Het domein

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van.

De druiven komen van voorgeselecteerde velden van Viña Casa Silva`s Los Lingues wijngoed aan de voet van het Andesgebergte in de Colchagua Vallei. Een extreem droog terroir met een uniek tempratuur microklimaat en bijna geen ochtenddauw door de locale wind. Bijzondere grond van alluvio-colluvial.

De wijngaard in Los Lingues, aan de voet van de Andes, op enige hoogte, geniet grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wel zijn de dagtemperaturen hier overdag ook veel hoger dan aan de kust, in Paredones. De bergwind en de hoogte koelen de wijngaard in de middag en avond echter sterk af. 

De druiven worden met de hand geoogst in de tweede, derde week van april. Dan volgt een koude inweking van acht dagen op 6 graden. De gisting duurt ruim twee weken, op een temperatuur van 27-28 graden. Daarna nog tien dagen op de schillen, voor meer diepgang en kleur. De wijn rijpt 14 maanden lang in nieuwe Franse eiken vaten.De beste vaten van dit blok worden geselecteerd door te proeven en daarna gemengd. De botteltijd moet minimaal één jaar zijn voordat de wijn op de markt wordt gebracht.