Almazia Leyendas Cabernet Sauvignon 2018 - Bodegas Arlequin

Fruitig rood
Chili
Cabernet Sauvignon
Curico Valley
2018
Lekker bij charcuterie, een kaasschotel of pizza's en pasta's
75 cl
€ 6,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

In het glas donker robijnrood gekleurd met aroma's van donkere bessen en kersen. Deze heerlijk, soepele, typisch Chileense Cabernet Sauvignon is rijk van smaak met veel donker fruit, tonen van kruidnagel, verfijnd wat peper en heeft een mooie afdronk met zijdezachte tannines.

Het domein

De Curico Valley wijnregio ligt zo’n 200 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. De regio bestaat uit twee subregio’s: Teno Valley in het noorden en Lontue in het zuiden. De Europeanen plantten reeds medio de 19de eeuw de eerste wijngaarden aan, toch duurde het tot de jaren 70 van vorige eeuw dat de nieuwe wijnbouwtechnieken deze streek op de kaart zetten. Vandaag is deze regio een van de meest productieve wijnregio’s in Chili. Het succes heeft alles te maken met het gevarieerde klimaat dat beïnvloed wordt door de aanwezigheid van de oceaan en de Andes.

Het motto van het familiebedrijf Bodegas Arlequin is “respect”. Respect voor de consument die de hoogste kwaliteit verdient, respect voor de werknemers, waarvan sommige families al meerdere generaties lang voor hen werken, en respect voor hun terroir. De stijl van de wijnen wordt gekenmerkt door elegantie, evenwicht en zuiverheid. Aan de basis ligt de hoogste kwaliteit druiven dankzij het werk van wijngaardmanager José Almeida. De wijngaarden werden recent aan een doorgedreven “terroir-studie” onderworpen zodat elk perceel op de juiste manier en met de meest passende druivensoort werd beplant. In de wijnkelder staat een jong wijnmakers team, onder leiding van oenologe Joana Hildao, garant voor wijnen met precisie, elegantie en complexiteit. Een domein met wortels in het verleden maar vooral met een schitterende toekomst!

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: