Patagonia Red Blend 2015 - Bodega del Fin del Mundo

Soepel rood
Argentinië
60% Cabernet Sauvignon, 40% Malbec
Patagonia
Rijping in inox cuves
2015
Uitstekende begeleider van lichte vleesgerechten, pizza, pasta, ...
75 cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intens rode kleur met violette accenten. Rood fruit en pruimenjam aroma's in de neus met vleugjes chocolade, kaneel en tabak. In de mond is het een fruitige, toegankelijke wijn, met een rijke zuurtegraad en zachte tannines.


Het domein

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Traditionele vinificatie met maceratie gedurende 25 dagen, volledige malolactische fermentatie. Opvoeding in inox tanks.