Fin Single Vineyard Malbec 2016 - Bodega del Fin del Mundo

Stevig rood
Argentinië
Malbec
Patagonia
18 maanden op eikenhouten vaten
2016
Vleesgerechten, grillades, wild, stoofpotjes,...
75cl
€ 21,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dit is zo’n malbec die je alleen al met zijn geur verleidt. Intense aroma’s van viooltjes, muntblaadjes, damastpruimen en een streepje zoethout en kruidigheid. Geroosterde toetsen en impressies van tabak. In de mond een krachtige en tegelijk elegante aanzet met veel vlezigheid. Tannines in een fluwelen jasje en pruimen, viooltjes en kruidigheid die terug komen opzetten. Een niet-te-missen heerlijk complexe Malbec.
Het domein

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Manuele oogst. Al de druiven zijn afkomstig van 1 wijngaard. Schilweking gedurende 35 dagen met permanente temperatuurcontrole. Volledige malolactische gisting. Verdere afrijping gedurende 18 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.