La Enfermera 2014 - Terra d'Uro

Soepel rood
Spanje
Tempranillo
Castilla y Léon
4 maanden op eikenhouten vaten
2014
Stoofgerechten, rood vlees, lamsvlees, grillgerechten.
75cl
€ 8,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrode kleur met een schijn van violet. Aroma’s van rijp donker fruit, zwarte bessen, braambessen en aangevuld met de aangename kruidigheid van rosemarijn. De aanzet is stevig en fruitig, met in de mond een goed structureel evenwicht tussen de alcohol, aciditeit en tannines. Bovendien zijn de tannines rijp en zacht waardoor het kruidige karakter naar de voorgrond komt.


Het domein

Terra d'Uro is een project van Oscar Garrote, Cristiano Van Zeller en Pipa Ortega, drie oenologen met een lange geschiedenis in de wijnwereld. Hier proberen ze wijnen te produceren met karakter die de kenmerken van het gebied weerspiegelen. Ze beschikken over een uniek terroir met wijngaarden van verschillende leeftijden, van 15 tot 140 jaar oud, uit de pre-phylloxeric tijden. 

 Terra d'Uro La Enfermera is een rode wijn gemaakt van Tinta de Toro die afkomstig is van een boerderij in Venialbo. 15 jaar oude wijnstokken geplant op kalkrijke bodems op 800 meter boven zeeniveau. Teelt volgens de parameters van de biologische wijnbouw. Het oogsten wordt met de hand uitgevoerd, waarbij de druiven in de wijngaard en in de wijnmakerij worden geselecteerd. Het gaat door koude maceratie voor het fermenteren in roestvrijstalen tanks. 50% van de wijn veroudert gedurende 4 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten, terwijl de rest rijpt in de roestvrijstalen tanks.

La Enfermera’ oftewel ‘De Verpleegster’, is een verwijzing naar de Koningin van Castilla die deze bijnaam verkreeg door tijdens de oorlog van Toro (1476) gewonde soldaten rode wijn te laten drinken.