Etéreo Tinto 2017 - Bodega Los Aljibes

Fruitig rood
Spanje
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Garnacha Tintonera
Castilla la Mancha
6 maanden op eikenhouten vaten
2017
Aanrader bij gegrild vlees, kruidige vleesbereidingen
75 cl
€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Harmonieuze, soepele wijn met een dieprode kersenkleur. Volle, rijke aroma's met hinten van koffie, chocolade en een overvloed van bosbessen. Mooi gebalanceerd, zacht verweven tannines en een heerlijk, lange finale.


Het domein

Los Aljibes bevindt zich in de gemeente Chinchilla van Montearagon, Albacete; dit gebied komt overeen met de benaming van herkomst Vino de la Tierra de Castilla. Het wijnhuis, dat de typische La Mancha-stijl heeft, is omgeven door 178 hectare aan wijngaarden, op een hoogte van bijna duizend meter. Los Aljibes is gewijd aan de ontwikkeling van expressieve wijnen waarin functionaliteit en moderniteit perfect samengaan en een grote culturele waarde bieden.

De grond van het landgoed is kalkachtig en zanderig met weinig organisch materiaal en diepte. Het klimaat is dor continentaal. Deze extreme omstandigheden, samen met de genoemde grote hoogte, geven de voorkeur aan een lage productie en een lange rijping van de druivensoorten die in het gebied groeien, waardoor de wijnen rondheid en kwaliteit krijgen.

Hoewel de wijnbouw in deze wijngaarden traditionele methoden heeft behouden, heeft ze ook moderne technieken en biologische landbouw geïntroduceerd om een ​​hoogwaardige druivenproductie en een duurzame balans tussen het landgoed en de wijnmakerij te garanderen. Bovendien garanderen de inspanningen en het enthousiasme van Los Aljbes wijnen met een uitstekende persoonlijkheid en uitstekende kwaliteit.

In Los Aljibes worden verschillende soorten druivensoorten verbouwd: veel voorkomende Spaanse soorten, zoals Tempranillo, Garnacha, Garnacha Tintorera of Verdejo, en andere die perfect zijn aangepast aan het klimaat van het landgoed, zoals Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Dit feit bevordert een hogere complexiteit van wijnen, waardoor ze het beste kenmerk van elke druivensoort naar voren halen om uiteindelijk de grootst mogelijke expressie te krijgen.

De selectie van druiven wordt in drie fasen uitgevoerd: ten eerste worden trossen geselecteerd in het veld vóór het rijpen en eindigt het proces met het plukken; de tweede selectie vindt plaats in het wijnhuis waar druiven worden ontvangen op een selectietabel waar bladeren en ongewenste clusters worden verwijderd. Zodra de druiven zijn gedesinfecteerd, ondergaan ze een nieuwe kwaliteitscontrole, zodat uiteindelijk alleen de meest geschikte zullen fermenteren in de wijnmakerij.

Wijnbereiding wordt uitsluitend uitgevoerd met  eigen druiven in roestvrijstalen tanks met de nieuwste technologie zoals automatische macerators en binnenwatervallen. De malolactische gisting wordt uitgevoerd in 18 Franse eiken vaten van 10.000 worpen en Frans eiken fudres van 5.000 worpen, die ook worden gebruikt voor het mengen van wijn. De veroudering wordt uitgevoerd in wijnkelders, in een omgeving met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid om de beste kwaliteit te bereiken tijdens het verblijf van de wijnen op hout. Zowel de Franse als de Amerikaanse eikenhouten vaten zijn jonger dan vier jaar oud.