Cimal Garnacha 2016 - Familia Bastida

Soepel rood
Spanje
Garnacha
Castilla la Mancha
9 maanden op eikenhouten vaten
2016
Chorizo, tapas, filet pur, entrecôte
75 cl
€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De topkwaliteit van de Garnacha druif geeft een pure, aromatische wijn op basis van tonen van bosbessen en pruimen. Lekker vlezig in de mond, perfect gestructureerd en gebalanceerde zuurtegraad, met een royale kruidige finale.

Het domein

Alceño is een familiaal wijndomein in het centrum van Jumilla, Murcia, Zuid-Spanje sinds 1870. Ze waren de eerste wijnproducent/handelaar in deze regio. Momenteel is de Bastida familie eigenaar en er is de laatste jaren geïnvesteerd in de meest geavanceerde technieken en processen met het oog op de productie van kwaliteit. De wijnen van Alceño staan vermeld in de beste wijn- en gastronomische gidsen en worden vaak onderscheiden door de bekende wijnrecensenten. Het gaat hier om zuivere, pure wijnen die de natuurlijke evolutie hebben ondergaan.

Cimal wordt geproduceerd van Garnacha-druiven die zijn geteeld in onze eigen wijngaarden. De grond bestaat uit een mengsel van klei en zand met een hoge concentratie kalksteen en veel kleine steentjes. De stenen helpen het vocht in de bodem te behouden tijdens het lange droge zomerseizoen.