Generación 73 Organic 2018 - Bodegas Tempore

Soepel rood
Spanje
100% Garnacha
Aragon
2 maanden op eikenhouten vaten
2018
75cl
Grenaches du Monde Silver Medal
€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze Generación 73 cuvée (73 staat voor het geboortejaar van de zus) heeft een briljant paars-rode kleur. Elegant en levendig. Intense en rijke aroma's van zwarte bessen en lichte hints van vanille en zoete karamel. Florale toetsen van viooltjes en jasmijn als verpersoonlijking van de Garnacha.

Een delicate en frisse aanzet in de mond. Weelderig snoepgoed. Een frisse aanzet van bessen en fruit die overgaat in zoete karamel en getoaste eik. Een gebalanceerde trip van frisheid naar complexiteit die de wijn zo aangenaam maakt.Het domein

Bodegas Tempore is ontstaan uit pure passie voor wijn vanwege de familie Yago Aznar. Een generaties lange wijnmakers familie met een doorgedreven kennis van het werk in de wijngaard en er zich bewust van dat de basis van kwaliteitswijn bestaat uit top grondstoffen. De kennis van het extreme klimaat in Lécera, Bajo Aragón regio met zijn schaarse neerslag, gure winterwinden en het moeilijk te bewerken land. De 'winery' is opgericht in het jaar 2002, tevens het eerste oogstjaar. De wijngaarden worden sinds vier generaties overgedragen van de ouders op de kinderen. Oude Garnacha stokken en jonge plantages broederlijk naast elkaar op het domein met slechts topkwaliteit als doel. Tempore betekent tijd. De beste zaaitijd wanneer de bodem ontwaakt in de lente, maar ook de tijd om het fruit optimaal te laten rijpen, de tijd om de wijnen te pamperen tijdens hun opvoeding alsook de tijd om te verouderen.

Vandaag zijn Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, diegene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn. De familiewaarden van het bedrijf zijn: Land, Ecologie, Familie en Kwaliteit. Met deze Generación cuvées willen de eigenaars vrij van regels alle kennis in vraag stellen. Dit is het resultaat van een enorme capaciteit van de immense opgebouwde kennis doorheen de generaties geblend in een glas wijn. Het verleidelijke gevoel om iets buitengewoons te realiseren.

100% Garnacha - Organic Wine. Afkomstig van stokken op de Finca Masatrigos, Lécera, Bajo Aragón. Biologische wijngaarden op een hoogte van 550m. De bodem bestaat uit kalk en zand. Zeer mineralig. Uiterst droog landschap. 90% Zonuren en lage opbrengst van slechts 6.000 kg per hectare. Het geeft de wijn zijn aardse karakter en body met suggestieve aroma's. Oogst tweede helft september. 14% Alc. Koude pre-fermentatie. Temperatuur gecontroleerde gisting in inox met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 2 maanden in nieuwe Franse eikenhouten barriques met inhoud 500l.