Follow us on:

Solaia 2015 - Antinori

Stevig rood
Italië
75% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet franc, 20% Sangiovese
Toscana
18 maanden in Franse eikenhouten vaten
2015
Topwijn voor de grote gelegenheden, truffels, fijnste bereidingen van de edelste vleessoorten,...
75cl
James Suckling 97
€ 249,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Veel kleur in het glas, grote complexiteit en een stevige structuur zijn de handelsmerken van deze Supertuscan. Intense neus van rijp rood en zacht fruit, aroma's van toast, mokka, zoethout,... Dit is een topwijn zondermeer! Genieten!


Samen met Tignanello worden deze wijnen door de internationale pers omschreven als de meest invloedrijke wijnen maar ook als vernieuwend in de Italiaanse wijngeschiedenis.


Download: Export as PDF

Het domein

Het Tenuta Tignanello domein bevindt zich tussen de Greve en Pesa rivier valleien in het hart van de Chianti Classico appellatie. Tussen de twee gehuchten van Montefiridolfi en Santa Maria a Macerata, 30 kilometer ten Zuiden van Firenze. Op deze 127 hectare wijngaard drukt de familie Antinori, meer dan waar dan ook, zijn principes en werkfilosofie uit: traditie en moderniteit in de wijnen samenbrengen en die strikt en authentiek met hun gebieden van oorsprong verbonden zijn. Solaia en Tignanello, de iconische wijnen van het domein, worden door de internationale pers bekroond tot "een van de meest invloedrijke wijnen in de Italiaanse wijnbouw geschiedenis" en zijn een constant symbool voor de Antinori familie van een doorlopende uitdaging, één gedreven door pure passie.

Solaia is afkomstig van een perceel van 10ha in het hart van het Chianti Classico gebied van Tenuta Tignanello. Door de schitterende ligging en bewuste oriëntatie genieten deze uitzonderlijke wijngaarden gedurende hun groeiproces optimaal van de warme dagen en frisse nachten. De drie druivenrassen fermenteert men apart in conische eikenhouten vaten van 60hl. De malolactische gisting gebeurt in gebruikte eikenhouten barriques waarna men de wijn gedurende 18 maanden op nieuwe Franse eikenhouten barriques opvoedt. Nadien maakt men de assemblage en bottelt men de wijn en rijpt deze nog eens 12 maanden verder op fles.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: