Follow us on:

Solaia 2011 - Antinori

Stevig rood
Italië
75% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc, 20% Sangiovese
Toscana
18 maanden op Franse eikenhouten vaten
2011
Topwijn voor de grote gelegenheden, truffels, fijnste bereidingen van de edelste vleessoorten,...
75cl
Robert Parker 91, James Suckling 96, Wine Enthusiast 94, Winespectator 94, Falstaff 97
€ 235,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Solaia is afkomstig van een perceel van 10ha in het hart van het Chianti Classico gebied van Tenuta Tignanello. Door de schitterende ligging en bewuste oriëntatie genieten deze uitzonderlijke wijngaarden gedurende hun groeiproces optimaal van de warme dagen en frisse nachten.


Veel kleur in het glas, grote complexiteit en een stevige structuur zijn de handelsmerken van deze supertuscan. Intense neus van rijp rood en zacht fruit, aroma's van toast, mokka, zoethout,... Dit is een topwijn zondermeer! Genieten!


Solaia het paradepaardje van de familie Antinori, samen met Tignanello worden deze wijnen door de internationale pers omschreven als de meest invloedrijke wijnen maar ook de vernieuwendste in de Italiaanse wijngeschiedenis. Deze topwijn is voor Marchesi Antinori een permanente passie en uitdaging!


 


An intense ruby red in color, at times impenetrably so, the 2011 Solaia shows intensely warm aromas which reflect the climate of the season while maintaining a delicate freshness as well. On the palate, the ripe red fruit and the spices, along with deep and floral notes, define the wine’s complex structure. The palate is succulent, rich, enveloping, and sweet thanks to the presence of dense, supple, and rounded tannins. The vibrant acidity contributes to the excellent expressiveness of the flavors and to a highly pleasurable, long, and persistent finish and aftertaste.


 


 


Het domein

De drie druivenrassen fermenteert men apart in conische eikenhouten vaten van 60hl. De malolactische gisting gebeurt in gebruikte eikenhouten barriques waarna men de wijn gedurende 18 maanden op nieuwe Franse eikenhouten barriques opvoedt. Nadien maakt men de assemblage en bottelt men de wijn en rijpt deze nog eens 12 maanden verder op fles. 

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: