Follow us on:

Monteverro 2013

Stevig rood
Italië
45% Cabernet Sauvignon, 35% Cabernet franc, 10% Merlot, 10% Petit Verdot
Toscana
24 maanden op Franse eikenhouten vaten
2013
Topwijn voor de grote gelegenheden, drink hem bij de fijnste bereidingen van vleessoorten en wildbereidingen, of gewoon om van te genieten.
75cl
James Suckling 92
€ 119,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Absolute Parel uit Toscane. Topcuvée van 'Tuscany's Rising Star', The Monteverro Winery in the Maremma. 2013 was een uitstekend wijnjaar in de regio Bolgheri/Maremma


Intense donkere kleur met robijnschakeringen. Een amalgaam aan aroma’s van zwart fruit zoals bosbessen en zwarte bessen, met accenten van rozemarijn, zwarte kersen, zoethout en sigarenkistje. Gestructureerd en complex mondgevoel met versmolten tannines, fluwelige bosbessen, zwarte bessenconfituur nazinderend met aroma’s van vers geplukte cassis en pruimen. Een wijn met stevig wat bewaarpotentieel!


Bekijk bij domeinbeschrijving het filmpje waar wijnmaker Matthieu Taunay deze wijn beschrijft! 

Download: Export as PDF

Het domein

In het zuiden van Toscane - de regio Maremma - bij het pittoreske dorpje Capalbio, ligt Monteverro. Deze regio is gekend voor zijn authenticiteit en traditie en wordt gekarakteriseerd door de nabijheid van de zee, het levensgenieten, een passie voor kunst en schoonheid alsook de harde labeur. 

Monteverro is het resultaat van heel veel passie. De passie voor het runnen van een exclusief wijndomein in Toscane komt voort uit een ongebreideld enthousiasme voor grote wijnen en de liefde voor de Maremma als regio en een performante instelling om dagelijks tot het uiterste te gaan. Het resultaat is sommige van de beste en uitzonderlijkste wijnen ter wereld. Dit is niet enkel te danken aan de geweldige ligging, de hellingen, de zeebries en de rotsige rode kleibodem maar ook de interne knowhow die dit domein uniek maken. De pure passie voor het maken van uitzonderlijke wijnen begint bij het plukken en persen van enkel de aller-allerbeste druiven en een buitengewone aandacht voor het fruit.
Hier beschouwt men het maken van wijn als een kunstvorm - men ziet het, riekt het, en proeft het. 


Het doel is het creëeren van buitengewone wijnen, een soort 'Premier Grand Cru van Toscane' met een kwaliteitsniveau dat enkel haalbaar is door het streven naar perfectie, door hard te werken en aandacht voor het kleinste detail. Vanuit deze instelling worden authentieke en vooral unieke wijnen gemaakt met handgeplukte druiven en van een uitzonderlijk terroir. Dit proef je in iedere slok. Een hypermoderne wijnmakerij en meticuleus werken tijdens het volledige productieproces zorgen voor een werkelijk unieke smaak.Alleen de allerbeste druiven gebruikt men hier. Manuele oogst (eind augustus, begin september). Ieder lot vinifieert men afzonderlijk. Natuurlijke fermentatie in inox cuves en houten vaten. Rijping 24 maanden in Franse eiken vaten waarvan 70% nieuwe eik.  Geen klaring of filtering.