Monteverro 2013

Stevig rood
Italië
40% Cabernet Sauvignon, 35% Cabernet Franc, 20% Merlot, 5% Petit Verdot
Toscana
24 maanden op eikenhouten vaten
2013
Topwijn voor de grote gelegenheden, past perfect bij de fijnste vleesbereidingen
75cl
James Suckling 94, Best Wine of the World Competition 2018 3th place red wines
€ 119,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De Monteverro is de vlaggenschipwijn van het gelijknamige domein, een cuvee-blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Het is hun versie van een Premier Grand Cru van Toscane, en staat voor absolute topkwaliteit en uniek karakter. Monteverro kan dit garanderen door de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht te nemen en zeer selectief te zijn bij het handmatig oogsten. Men produceert in minimale hoeveelheden van druiven uit de beste percelen van de steile hellingen die rechtstreeks naar de zee lopen. De Monteverro dankt zijn zijdeachtige structuur, onmiskenbare complexiteit en de indrukwekkende rijkdom aan aroma's in zijn smaak, niet in de laatste plaats aan de liefdevolle zorg en aandacht voor elk detail.

De cuvée 2013 heeft een diepe donkere, ondoorzichtige robijn kleur met paarse accenten. Mooie geïntegreerde neus van fruit zoals zwarte bessen, zwarte kersen, bosbessen, gemacereerde aardbeien die op gemberbrood blijven hangen. Evenwichtige aanzet met toetsen van donker rijp fruit zoals zwarte bessen op een korrelige tanninerestructuur met een vleugje kersenchocolade.

Download: Export as PDF

Het domein

In het zuiden van Toscane - de regio Maremma - bij het pittoreske dorpje Capalbio, ligt Monteverro. Deze regio is gekend voor zijn authenticiteit en traditie en wordt gekarakteriseerd door de nabijheid van de zee, het levensgenieten, een passie voor kunst en schoonheid alsook de harde labeur. 

Monteverro is het resultaat van heel veel passie. De passie voor het runnen van een exclusief wijndomein in Toscane komt voort uit een ongebreideld enthousiasme voor grote wijnen en de liefde voor de Maremma als regio en een performante instelling om dagelijks tot het uiterste te gaan. Het resultaat is sommige van de beste en uitzonderlijkste wijnen ter wereld. Dit is niet enkel te danken aan de geweldige ligging, de hellingen, de zeebries en de rotsige rode kleibodem maar ook de interne knowhow die dit domein uniek maken. De pure passie voor het maken van uitzonderlijke wijnen begint bij het plukken en persen van enkel de aller-allerbeste druiven en een buitengewone aandacht voor het fruit. Hier beschouwt men het maken van wijn als een kunstvorm - men ziet het, riekt het, en proeft het. 

Het doel is het creëeren van buitengewone wijnen, een soort 'Premier Grand Cru van Toscane' met een kwaliteitsniveau dat enkel haalbaar is door het streven naar perfectie, door hard te werken en aandacht voor het kleinste detail. Vanuit deze instelling worden authentieke en vooral unieke wijnen gemaakt met handgeplukte druiven en van een uitzonderlijk terroir. Dit proef je in iedere slok. Een hypermoderne wijnmakerij en meticuleus werken tijdens het volledige productieproces zorgen voor een werkelijk unieke smaak.

Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt. Manuele oogst (eind augustus, begin september). Ieder lot wordt afzonderlijk gevinifieerd. Natuurlijke fermentatie in inox cuves en houten vaten. Rijping 24 maanden in Franse eiken vaten waarvan 80% nieuwe eik.  Geen klaring of filtering.