Le Maestrelle 2015 - Santa Cristina

Soepel rood
Italië
60% Sangiovese, 20% Merlot, 20% Syrah
Toscana
2015
Klein wild, diverse pastagerechten zoals Osso bucco en grillades.
75cl
€ 11,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrode kleur met purperen tinten, opvallende fruitaroma's met florale en kruidige tonen. Mooie structuur met zachte en evenwichtige smaak die zich doorzet met zoete tannines en een intense fruitige smaak.
Download: Export as PDF

Het domein

Hoog in de heuvels van Toscane, niet ver van Sienna en Perugia, is de stad Cortona gevestigd. Vanuit deze stad heeft u een prachtig uitzicht over de wijngaarden van Wijnhuis Santa Cristina. Het beroemde Estate Santa Cristina is al sinds 1946 in het bezit van de familie Antinori. In 1960 werden de nieuwe kelders in gebruik genomen. Zestig jaar na de lancering van de eerste jaargang heeft Antinori dit domein in 2006 verbouwd met als doel moderne vernieuwingen aan te brengen in de wijnproductie. Hier komt zowel de rode wijn als de rosé vandaan. De witte Orvieto komt uit Umbria, maar wordt hier wel gemaakt en gevoed.

Wijnbouw vergt een grote dosis toewijding aan de traditie, respect voor de omgeving en continu aanbrengen van vernieuwingen. De Santa Cristina wijnen komen voort uit deze filosofie, het resultaat van grote verbondenheid met het land, de druivenstokken en menselijke arbeid. Dit resulteert in de verfijnde witte Campogrande, de lichtige, fruitige rose Cipresseto en de zachte, soepele Le Maestrelle.