Follow us on:

Il Bruciato 2015 - Guado Al Tasso

Soepel rood
Italië
65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Syrah
Toscana
8 maanden op eikenhouten vaten
2015
Stevige gerechten, wild, druif en zelfs truffelgerechten.
75cl
€ 22,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze intens robijnrode wijn geeft een geur van rodebramen. is licht kruidig en geeft aromatische hints van eikenhout door een houtrijping van 8 maandenen een lagering van 4 maanden op fles. De smaak is heel zacht. plezierig en heeft een mooie aanhoudende finale.
Download: Export as PDF

Het domein

Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. In de jaren 70 gold hij als rebel toen hij Franse druivenrassen als cabernet sauvignon en merlot in Toscane aanplantte. Omdat zijn wijnen niet voldeden aan de eisen van de wijnwet kregen ze de eenvoudigste aanduiding van vino da tavola. Wijnliefhebbers hadden snel in de gaten dat deze tafelwijntjes topwijnen bleken te zijn. Na jaren strijden werden de regels aangepast, dankzij Antinori. De innovatieve marchese zelf zit allang op een ander spoor. Hij is, samen met zijn drie dochters, al jaren druk met het herontdekken van vergeten Italiaanse druiven als aglianico en fiano en hoe je daar de beste wijnen van maakt. Want dat is altijd het doel bij de Antinori's: verrukkelijke wijn produceren, op alle niveaus.

Bolgheri is een relatief nieuwe wijnregio aan de kust van Toscane, maar is reeds internationaal gekend als referentie in de wijnwereld. Binnen die Bolgheri-regio is Guado al Tasso het superieur wijndomein van de beroemde Antinori-familie die sinds 26 generaties aan wijnbouw doet.

Eveneens als de Guado Al Tasso Superiore zijn de druiven voor deze cuvée afkomstig uit wijngaarden met een hoog potentieel. De rijping gebeurt minimum 8 maanden op eikenhouten vaten, gevolgd door een verdere rijping van een viertal maanden op fles.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: