Camalaione IGT 2012 - Podere Le Cinciole

Stevig rood
Italië
70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 15% Syrah
Toscana
18 tot 20 maanden op eikenhouten vaten
2012
Gegrilde T-bone steak, hert en andere wildgerechten
75cl
Rober Parker 92, James Suckling 93, Gambero Rosso 3 bicchieri
€ 42,35

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Spectaculaire neus van koffie, marsepijn en zuivere eik. In de mond, full-bodied, elegant, verfijnd en versmolten tannines met een lange finale. Fantastische Supertuscan.


Antonio Galloni - Vinous: The 2012 Camalaione, the estate's Cabernet Sauvignon-based blend, is fabulous. Deep, rich and explosive, it possesses tremendous intensity in all of its dimensions. An exotic mélange of plum, lavender and spice develops with time in the glass. Camalaione balances its international-leaning personality with a more classic midweight structure that balances things out very nicely. The creamy, resonant finish only adds to the wine's considerable appeal.

Download: Export as PDF

Het domein

Dit familiedomein van Valeria Vigano en Luca Orsini bestaat uit wijn- en olijfgaarden en ligt in het hart van de Chianti Classico regio in het dorp Panzano op een hoogte van 400 à 450 meter. De naam 'Le Cinciole' wordt al eeuwen gebruikt voor deze locatie. Het adagium van dit domein is kwaliteit met respect voor traditie en terroir. Specifiek hier is de productie van Chianti Classico met de Sangiovese druif en een beperkt gebruik van hout. Hier werkt men ook 100% biologisch.

Sinds 2000 is men gestart met de productie van wijnen met internationale druivenrassen. Dit idee is ontstaan vanuit het besef dat het terroir hier uitermate voor geschikt was. Het resultaat van dit project is de cuvee 'Camalaione'. De smaak van Toscane, en meer bepaald van Panzano, is zelfs in de 'Camalaione' aanwezig ondanks dat hij niet geproduceerd is van druiven afkomstig uit deze regio. Deze Supertuscan is een ongewone blend van 70% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah en 15% Merlot.

De eigenaars hebben een extreme zorg voor het agronomische en het oenologische proces in de productie. Momenteel worden er 35.000 flessen Le Cinciole Chianti Classico geproduceerd, 4.000 Petresco Reserva en 3.000 Camalaione IGT Toscana.

IGT Toscana van Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah uit een Chianti Cru wijngaard in Panzano, Toscane. Organische wijnbouw op klei/kalkbodem met een ondergrond van leisteen. De dichtheid van de wijngaard is met 9.000 planten per ha is bevorderlijk voor de interne competitie en het verzekeren van een opbrengst van 400 à 500 gram aan druiven per stok zonder enige groene oogst. Traditionele vinificatie met een alcoholische fermentatie die plaats vindt in 500l eikenhouten vaten gedurende 20 à 25 dagen. Nadien ondergaat de wijn een malolactische fermentatie in barriques van nieuwe eik door middel van batonnage. De wijn rijpt verder in deze barriques gedurende 18 tot 20 maanden en een verdere flesrijping van minimum 12 maanden.