Bolgheri Villa Donoratico 2016 - Tenuta Argentiera

Soepel rood
Italië
70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 5% Cabernet Franc
Toscana
12 maanden op eikenhouten vaten
2016
Perfect met wildgerechten, ribstuk en blauwe kaas.
75cl
Robert Parker 90, James Suckling 92, Winespectator 92

Normale prijs: € 24,95

Special Price € 22,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dieprood van kleur en een kenmerkend aroma van rijp fruit, ietwat florale tonen, mint en een tikje vanille en toast. Vol en zacht van smaak. Een elegante, fijne structuur en een aantrekkelijke complexiteit. Gulle afdronk die bijdraagt aan het drinkplezier. Een wijn die geroemd wordt in de diverse internationale wijnbladen en klaar om ontdekt te worden door de wijnliefhebbers.

Download: Export as PDF

Het domein

Bolgheri Tenuta Argentiera is een relatief nieuwe naam voor het gebied rondom het gelijknamige dorpje in Toscan. Deze Italiaanse wijn heeft desondanks in korte tijd een geweldige naam opgebouwd. De gemeente Bolgheri ligt vlakbij de kust ten zuiden van bekende steden als Pisa en Livorno en zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Florence. Bolgheri is een appellatie die ontstaan is vanuit de gedachte om meer internationaal gestijlde wijnen te creëren met andere druivenrassen dan die toegestaan waren.

Argentiera dankt zijn naam aan het Italiaanse woord ‘argento’ wat zilver betekent. Dit refereert aan de vele zilvermijnen van vroeger. Het bedrijf is eigendom van de broers Corrado en Marcello Fratini en de beroemde Piero Antinori. De wijngaarden van Argentiera liggen het dichtst bij de zee en zijn tevens de meest hoog gelegen van het gebied. De omstandigheden zijn hier perfect voor de productie van hoogwaardige rode wijnen.

Na ontstelen en zachte kneuzing werden de verschillende druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. Na vinificatie rijpt de wijn 12 maanden op Frans eiken en 6 maanden op fles. 

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook:

Terra di Monteverro 2012

Terra di Monteverro 2012

Normale prijs: € 39,30

Special Price € 35,40