Masseria Maime 2015 - Tormaresca

Stevig rood
Italië
Negroamaro
Puglia
14 maanden in inox cuves
2015
Heerlijk bij geroosterd vlees, wild, diverse kazen.
75 cl
€ 26,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze diep, donkerrode wijn heeft aroma's van rood en zwart fruit en houttonen. De smaak is prachtig, geconcentreerd en zacht met mooie fluwelen tannine. Deze 100% Negroamaro wijn heeft een mooie verfijnde lange afdronk. Een échte aanrader voor de Negroamaro fans!


Het domein

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. De overheid speelt hierbij een stimulerende rol en vroeg jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd. Een team van wijnmakers heeft er in zeer korte tijd voor gezorgd dat de domeinen van Tormaresca, 500 hectare groot, schitterende wijnen voortbrengen. Het gebied Puglia is inmiddels één van de beroemdste D.O.C. gebieden van Italië. Tormaresca is gevestigd in 2 van de belangrijkste wijngebieden, met Bocca di Lupo in de D.O.C. Castel del Monte en met Masserìa Maime in Salento. De naam Tormaresca heeft een directe link met de rijke historie van het gebied. Tormaresca, oftewel toren aan zee, verwijst naar de vele wachttorens die nog steeds de kustlijn van Puglia sieren. Deze wachttoren staat ook trots in het logo van het huis. Een verrassend gebied, lang bekend vanwege de bulk, maar inmiddels al jaren bezig aan een opmars, met Tormaresca voorop in de strijd. De veelzijdige wijnen worden inmiddels nationaal en internationaal erkend en alom gewaardeerd. 


Na de eerste gisting, die in stalen vaten plaats vindt, krijgt deze wijn een verdere rijping van 14 maanden in Frans eiken barriques. De druivenstokken van deze voortreffelijke wijn zijn geplant op de San Pietro Vernotico wijngaard in de provincie Brindisi, gelegen in de hak van Italië.