Livruni Primitivo 2019 - Vetrère

Soepel rood
Italië
100% Primitivo
Puglia
4 maanden in inox cuves
2019
Gegrild vlees, rustieke stoofpotten en pittige harde kazen.
75cl
€ 11,25

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Mooi donker en robijnrood met purperen tinten en een intens bouquet van zwarte bes. Tikje zoet met verfijnde en zacht gepolijste tannines in de afdronk.Het domein

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

Machinale oogst. Ontstelen. Fermentatie in inox met temperatuurcontrole. Opvoeding in inox gedurende 4 maanden.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: