Bocca di Lupo 2014 - Tormaresca

Stevig rood
Italië
100% Aglianico
Puglia
12 maanden op eikenhouten vaten
2014
Wild, duif, lamsbereidingen,...
75cl
Robert Parker 91, Int. Wine Cellar 90+
€ 45,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Het is een kruidige wijn met aroma's van rood fruit, typisch voor de Aglianico met een ronde, minerale smaak en fijne tannines. Aangename en langdurige afdronk. Tarijke hoge scores voor deze top Aglianico van Antinori.
Deze wijn wordt bij voorkeur verkocht per 6 flessen daar deze wijnen verpakt zitten in een verzegelde houten kist.Het domein

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. De overheid speelt hierbij een stimulerende rol en vroeg jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd. Een team van wijnmakers heeft er in zeer korte tijd voor gezorgd dat de domeinen van Tormaresca, 500 hectare groot, schitterende wijnen voortbrengen. Het gebied Puglia is inmiddels één van de beroemdste D.O.C. gebieden van Italië. Tormaresca is gevestigd in 2 van de belangrijkste wijngebieden, met Bocca di Lupo in de D.O.C. Castel del Monte en met Masserìa Maime in Salento. De naam Tormaresca heeft een directe link met de rijke historie van het gebied. Tormaresca, oftewel toren aan zee, verwijst naar de vele wachttorens die nog steeds de kustlijn van Puglia sieren. Deze wachttoren staat ook trots in het logo van het huis. Een verrassend gebied, lang bekend vanwege de bulk, maar inmiddels al jaren bezig aan een opmars, met Tormaresca voorop in de strijd. De veelzijdige wijnen worden inmiddels nationaal en internationaal erkend en alom gewaardeerd. Biologisch geproduceerd en allemaal met een directe link naar Puglia.