Barbera d'Asti 'Casareggio' 2018 - Agostino Pavia & Figli

Fruitig rood
Italië
100% Barbera
Piemonte
4 maanden in inox cuves en 4 maanden op eikenhouten vaten
2018
Rood vlees, konijn, truffelgerechten, klein wild,...
75cl
€ 10,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Aroma's van fruit, kruiden, leder en een zachte smaak met afgeronde tannines.


Het domein

De geschiedenis van Agostino Pavia is altijd sterk gelinkt geweest aan de Asti regio. De filosofie van Giuseppe en Mauro Pavia is gestoeld op de kwaliteit van de Barbera druif en de verscheidenheid van dit welbekende terroir. In de jaren 80 werden de beste wijngaarden aangekocht voor het verbouwen van Barbera. Het doel was de productie van echte terroirwijnen.

Er worden verschillende soorten Barbera d'Asti geproduceerd door middel van selectie en opvoeding. Al snel volgden zowel erkenning als verscheidene onderscheidingen op prestigieuze beurzen zoals Vinitaly en Prowein. De 10 hectares aan - quasi uitsluitend Barbera - wijngaarden zijn allemaal eigendom en liggen in de gemeentes Agliano Terme en Montegrosso.

Er wordt op een eenvoudige - maar essentiële manier voor kwaliteitswijnen - gewerkt in de wijngaarden: de bodem dient de wijnstok te voeden. Dit concept is wel niet vanzelfsprekend, het geheim van de voeding zit in de kleiachtige bodem. In de kelder is de balans tussen technologie en traditie heel erg belangrijk. Temperatuurcontrole, langdurige maceratie, opvoeding in hout,...

Er wordt gewerkt aan zeer gebalanceerde wijnen met perfecte tannines.

Barbera d'Asti 'Casareggio' rijpt 4 maanden in stalen tanks alvorens een bijkomende rijping van 4 maanden in grote eikenhouten vaten.