Lacrima Del Pozzo Buono 2017 - Vicari

Soepel rood
Italië
Lacrima di Morro d'Alba
Marche
Rijping in inox cuves
2017
Stevige pastagerechten of gegrild rood vlees
75 cl
€ 12,85

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn zeer intense robijnrode kleur, met weerspiegelingen van violet. In de neus omhullende geuren van rode bosvruchten. Aangename, droge smaak met zachte tannines.

Het domein

Vicari is kunst en ambacht van een eeuwenoude traditie. De wijnboerderij van Nazzareno Vicari en zoon Vico ligt in Morro d'Alba, aan de Via Pozzo Buono, een weg die in het verleden door de bewoners is gebruikt om drinkwater uit een grote waterput te halen en die vandaag nog steeds bestaat. Het kleine bedrijf dat leeft voor de zorg van de oogst, met een toewijding en wijsheid, wat blijkt uit de smaak van deze wijn. Nazzareno denkt als een landbouwkundige en leerde zijn zoon Vico de basisprincipes van de oenologie. Met grote vaardigheid als “selfmade” man en in overleg met geschoolde technici is hij in staat om het beste uit de druiven naar voren te halen. Dochter Valentina verzorgt met gratie en intelligentie de public relations en de commerciële kant.

Lacrima is een zeldzame, oude en lokale druif uit de Marken die zelden buiten de stad van Morro d’Alba wordt gevonden. Deze bijzondere wijn wordt geproduceerd door slechts enkele wijnhuizen. De naam betekent “tranen” in het Italiaans en is afgeleid van de traanachtige vorm van de druif. In de jaren 80 was de Lacrima bijna uitgestorven maar nu is hij met een bescheiden comeback bezig. Terecht, want deze druif geeft elegante rode wijnen, fris en fruitig maar ook bloemig en uitbundig.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: